Címlap Alsó tagozat


Alsó tagozat

Elemi számolási verseny

Március 14.
A Π, azaz a matematika világnapja.
Elemi számolási verseny


Itt járt a Mikulás!

Itt járt...

Vadludak nyomában a Márton nap jegyében

Az 1.a osztályos tanulók kirándulása:

2013. november 9.

Biharugra Madárvárta 
Program:

9-915 Megnyitó

915-12  Gyalogtúra a halastavak mentén programvezetővel,

a madárvilág megfigyelése szabad szemmel és  távcsövekkel.

12-1215 Rövid ismertető a Márton napi népszokásokról

1215-1430 Kézműves foglalkozás

Első osztályosok Szarvason

Első osztályosok Szarvason

2013. október 22.

A Nemzeti Tehetséggondozási Program nyertes pályázata lehetőséget biztosított az első osztályosoknak,
hogy Szarvasra látogassanak a Körös-Maros Nemzeti Park Anna-liget Látogatói Központjába.

"Sólyomszárnyán" Erdei Iskola 3.a

Az erdei iskola feladata
„Hallgass meg engem, édes jó Istenem! Lám odaadtad angyaltársaimnak a jóságot, meg a szeretetet meg a békességet, de ők bizony nem érnek velök semmit, amíg az emberek szíve zárva marad. Add nekem az erdőket, és én majd megnyitom velök az emberek szívét!”Wass Albert: Tavak és erdők könyve

...Három napot töltöttünk  Várhelyen, de meggyőződésem, hogy ez alatt a 3 nap alatt több mindent tanultak meg, jegyeztek meg a gyermekek, mint az iskolapadban 3 hónap alatt. „Amit hallasz, azt elfelejted. Amit látsz, azt már megjegyzed. De ha valamit igazán meg akarsz érteni, kezd el csinálni!” Jártuk az erdőt nappal és éjjel. Hallgattunk erdészt, vadászt, íjászt, halászt, történészt. Együtt dolgoztunk iparművésszel, kézművesekkel. Sütöttünk a kemencébe sok finomságot. Főztünk együtt a szülőkkel....és még sorolhatnám, helyette beszéljenek a fényképek. Együtt voltunka természetben: gyermekek, pedagógusok, szülők.

Ahol jó gyereknek lenni!

A játék varázslat, erő, önbizalom, ügyesség, kiteljesedés. Március 5-én közel 90 kisiskolás gyermek varázsolta el közönségét játékával. Játszottak örömmel, teljes elmélyültséggel. Két és fél hónap próba után az előadás estéjén szárnyaltak. A boldogság, az öröm önfeledt mosolyát az arcukon nem lehet elfelejteni. Sok munka volt mögötte, mégis a bemutató után azt kérdezték tőlem a gyermekek, hogy próbálunk-e még? Előadjuk-e még? A siker nem maradt el, három nap után is megállítottak bennünket a szülők, hogy megköszönjék azt a sikert, amit megértek, átéltek a gyermekek ezzel az előadással. Nekem mégis az volt a legszebb, hogy napokig azt hallottam a folyosókon, hogy "-  Háromszor veri ezt kenden Ludas Matyi vissza! , meg -Tudtam! Tudtam! Tudtam!