Címlap Nemzetközi egészség-hét


erasmus2

Nemzetközi egészséghét

 

2016. 03. 01-től 03. 05-ig Nemzetközi Egészséghetet szerveztünk iskolánkban. az első nap mindkét iskolatelepen egészséges reggelit kaptak a gyerekek, mely tartalmazott gyümölcsöt, müzli szeletet, és gyümölcslevet. Emellett felmérést készítettünk a gyerekek reggelizési szokásairól.

A második napon a gyerekek elsősegélynyújtás ismereteket szerezhettek, ahol lehetőségük nyílt egészségügyi méréseken való részt vételre is. (vérnyomás, vércukor, testzsír mérés, bmi index kiszámítása)

A harmadik napon játékos vetélkedőt szerveztünk az egészséges táplálkozásról, a táplálékok összetevőiről, táplálkozási zavarokról, melyre a beugró feladat a témával kapcsolatos projekt készítése volt. A vetélkedőn az alsó és felső tagozatos gyerekek közösen versenyeztek. Aznap este ötórai teán vehettek részt a szülők és tanárok, melynek témája az egészséges táplálkozás, táplálkozási zavarok volt. A program során a résztvevőknek lehetőségük nyílt zöld turmixok kóstolására, és egészségügyi szűrésekre egyaránt.

A negyedik napon Sportágválasztó napot szerveztünk mely során sportolókat hívtunk meg, akik ismert vagy kevésbé ismert sportágakat mutattak be a gyerekeknek.

E  sportágválasztó napon a gyerekek megnézhették, tájékoztatást kaptak, kipróbálhattak olyan sportágakat, amelyekre eddig kevés lehetőségük volt. A Senshi Sportegyesület közreműködésével lehetőségek kaptak a gyerekek jóga, gerinctorna, Mediball, Ground Force methode (GFM), karate-önvédelem-harcművészet, Kettlebell, intervall és floorball kipróbálására. Emellett olimpiai totót töltöttek ki a tanulók, mely aktualitását az idei nyári olimpia adta.

 

A hét során osztályfőnöki órákon szakemberek beszélgettek a gyerekekkel az egészséges életmódról, táplálkozási zavarokról. A tanórák során a témával kapcsolatos feladatokat oldottak meg a gyerekek (BMI index számítása, kalória számítás)

 

E program megvalósításával célunk az egész ember nevelése a sport, a művészetek, a tudomány, a kultúra és a lélek szerves kapcsolatában.