Címlap Tildy megemlékezés


Tildy projektnap

Tildy emlékünnepség

Áder János Köztársasági Elnök Úr fővédnökségével 2014.november 18-án a Tildy Zoltán HKDSZSE emlékünnepséget rendezett.

Váltófutás

11:20
A versenyzők az aulában várakoznak, készülődnek a futáshoz.
11:43
A futók elindultak a helyszínre.
11:50
A futók indulásra készen. Kicsit unatkoztak, ezért beszélgettek és egymással fotózkodtak.
12:06
A futók elindultak.

Alsó tagozat – A nap végén

Az origami készítés befejeződött.

A gyerekek a tanárok segítségével az aulában található ablakokra ragasztották fel a Tildy szót és a 125-ös számot. Eközben, akik nem ezzel foglalatoskodtak, visszamentek a  tantermeikbe és folytatták a szabad foglalkozást. Legtöbben az általuk készített origami szöcskékkel és kukacokkal játszottak.

Megkérdeztük őket, hogy milyen volt számukra ez a délelőtt, melyre azt válaszolták, hogy nagyon jól érezték magukat. Sőt, volt olyan diák is, aki megjegyezte, hogy a flashmobot, amit látott, szívesen megnézné még egyszer.

Alsó tagozat – origami - hajtogatás

Origami - hajtogatás

10 óra kor kezdődött az alsó tagozatosok számára az origami-hajtogatás.

Alsó tagozat - kezdetek

Tildy–projectnap:

alsó tagozat - kezdetek:

Fél tízkor kezdődtek a programok az alsó tagozatban. Addig is osztályonként különféle kreatív munkákat készítettek a gyerekek:

2.c osztályos tanulók szabadon rajzolhattak ,könyveket olvashattak és karkötőt készítettek.

2.b osztályos tanulóknak az volt a feladat, hogy lerajzolják a kitűzők átadását a templomban.

4.a osztályos tanulók a templom belsejét rajzolták le.

10 órakor a felső tagozatosok flashmob táncát láthatták az udvaron, majd a nagyteremben origami hajtogatást szerveztek.

Tildy-nyomában

9:30
A belső tornateremben elkezdték fölfesteni a padlóra Magyarország térképét, amelyen be fogják jelölni azokat a helyeket, ahol Tildy Zoltán járt élete során. Ez egy terepasztal lesz.

Tildy-fa

9:17
A fa alakja már elkészült, a diákok papírral fedik be a törzset. Anita néni és Csabi bácsi vezényli ezt a munkafolyamatot.

9:50

A csupasz fatörzset elkezdték barna színű papírral befedni. A diákok nagyon szorgalmasak. Anita néni megmutatta, hogy kell felragasztani a papírokat.

10:25

A papír megszáradása után a gyerekek elkezdték  felhelyezni az ágakat, leveleket a fára. A 13-as teremben mindenki levelet vág és arra szövegeket, képeket ragasztanak.

10:50

A Tildy-fa teljes egészében elkészült.A "szerkezet" színekben, idézetekben és képekben gazdag, mely a második emeleten csodálható meg.

Flashmob

9:22
A külső tornateremben nagyon sokan vannak, hiszen flashmob előadásra készülődnek. A csak lányokból álló szerveződésnél kiváló a hangulat és nagyon jól alakul a tánc.
Körülbelül negyvenen lehettünk. Egy hetünk volt begyakorolni a koreográfiát, Csilla nénivel és Mesi nénivel. Többször volt olyan, hogy mi tesi órákon is próbáltunk. Három helyen adtuk elő, a Coopnál, a kis sulinál és a nagy suli előtt.

Kilenc órakor egyszer még elgyakoroltuk és mentünk az alsósokhoz előadni. Nagy sikerünk volt a kisebbeknél. Miután ott előadtuk, mentünk a Coop-hoz. Ott már többen néztek minket. Egy bácsi bent volt vásárolni, csak a felére ért ki, és azt szerette volna, hogy adjuk elő még egyszer.  Úgy volt, hogy a Spar-nál is előadjuk, de elkezdett esni az eső, úgyhogy mentünk vissza a tornaterembe. Negyed egykor adtuk elő flashmob produkciónkat a felsősöknél. Itt voltak a legtöbben, nagyon tetszett mindenkinek. A táncot először Csilla néni és Mesi néni kezdte meg, az első zenére csak ők táncoltak. Az ötödik zenére mindenkinek be kellett csatlakozni. Nagyon jól éreztem magam táncolás közben, de örültem volna neki, ha több helyen is elő tudjuk adni.

Tóth Veronika 7. c osztályos tanuló

Kattints a képre!

Óriás montázs

9:19
- Folynak az előkészületek a rajz teremben, ahol mindenki végzi a dolgát, és Erika néni tájékoztatja a gyerekeket a munkavégzésről.

10:00

A gyerekek szorgalmasan végzik a munkájukat. Készülnek Magyarország nevezetes városainak népviseletei, építészeti látványosságai, melyek a nagy Magyarország-montázsra lesznek ráragasztva.

 

10:15

A gyerekek több csoportban készítik el a montázshoz való dolgokat. Nagy lelkesedéssel színeznek, festenek, ragasztanak.

 

10:50

A munkafolyamat hamarosan a végéhez ér. A szorgos kezek vidáman díszítik Magyarország alapterületét.

 

 

 

 

Tildy emlékverseny

November 18- án Tildy Zoltánra emlékeztünk születésének 124. évfordulóján.