Címlap


Informatika házi verseny

„Érdemes a Tildy- ben jelentkezni az informatika házi versenyre!”

– mondta egy olyan diák az eredményhirdetés után, aki nem regisztrált.

Valóban érdemes. Rendhagyó (informatika verseny lévén), nem túl szokatlan módon, ez a verseny on- line zajlott, a felhívástól az eredményhirdetésig.

Ez év elejétől, minden tanítványomat beregisztráltam egy digitális iskolába, egy- egy un. digitális osztályterembe, ahol nyomon tudom követni a feladataikat,

tananyagot tudok ajánlani nekik, kvízeket lehet szerkeszteni, időponthoz kötött feladatokat lehet kiadni, a beadott, feltöltött munkáikat lehet értékelni, személyes tanácsokat adni stb. Ha a szülő is beregisztrál, Ő is kap értesítést az elért eredményekről. Nos, ezen a felületen minden (5- 8) diáknak feltöltöttem egy beugró feladatot, melynek helyes megoldása volt a regisztráció feltétele. Közel 40- en jelentkeztek a három korcsoportban összesen. A 4 forduló feladatainak megoldása után kialakult egy rangsor, amit a versenyzők ezen a felületen folyamatosan nyomon tudtak követni:

 

Minden résztvevő kapott valamit, a „dobogósok” támogatóink jóvoltából igen értékes és hasznos ajándékot, a többiek csokit.

A verseny díjazásában segítségünkre volt:

Gyulai Tankerületi Központ

TopLaptop Kft. Balázs Zsolt

HelloCom PC Számítástechnika Kovács József

Minden résztvevőnek köszönöm a munkát, a támogatóinknak pedig az ajándékokat.

Leó Zoltán

Képek a díjátadásról